logo prijevodi stručnih tekstova
KORISNIČKI RAČUN ZA KLIJENTE

header

Mogućnosti razvoja zabavnog turizma

Tijekom sastanka predstavljeni su rezultati rada projektnih partnera, Grada Koprivnice te Agencije za razvoj i koordinaciju jezera Balaton, na izradi dokumentacije za razvoj zabavnog turizma.Thinkstock

U okviru projekta „Amusement Tourism Development Strategy“ – ATDS, u srijedu, 28.1.2015. održan je radni sastanak na temu mogućnosti razvoja zabavnog turizma u prekograničnom području.

Tijekom sastanka predstavljeni su rezultati rada projektnih partnera, Grada Koprivnice te Agencije za razvoj i koordinaciju jezera Balaton, na izradi dokumentacije za razvoj zabavnog turizma.

Dok su mađarski partneri kroz projekt pripremili studiju u kojoj su istražili različite oblike turističke infrastrukture koja može privući veći broj posjetitelja jezeru Balaton, Grad Koprivnica je razvio studiju potencijala razvoja zabavnog centra (F.E.C. – Family Entertainment Center) koji bi mogao osigurati pozitivne učinke na daljnji razvoj gospodarstva i turizma.

Uz to, projektom će se izraditi zajednička strategija zabavnog turizma u prekograničnom području.

Projekt se provodi u sklopu Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, a cilj mu je stvaranje temelja za daljnji održivi gospodarski razvoj te jačanje turističke ponude u prekograničnom području.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 163.208,00€, od čega budžet grada Koprivnice iznosi 90.149,00€, a Europska unija financira 85% sredstava.


POSLOVNI.HR
2.2.2015. 9:08 Poslovni.hr
narudzba