logo prijevodi stručnih tekstova
KORISNIČKI RAČUN ZA KLIJENTE

header

ZIP otvorio prijave u startup program, ostvarite početnu investiciju do 10.000 funti

U četiri mjeseca timovi će proći kroz intenzivan edukacijski program uz potporu vrhunskih domaćih i međunarodnih stručnjaka i mentora.Arhivska fotografija: Goran Stanzl / Pixsell

Nakon nedavnog "Demo dayja" na kojem je 10 od 11 timova iz šeste generacije ZIP startupa završilo program, a četiri tima osigurala početnu (seed) investiciju, Zagrebački inkubator poduzetništva nastavlja na putu podržavanja najboljih startup ideja i projekata te otvara novi ciklus prijava u svoj Startup program, najavljujući i neke novosti u istome.

Startup program će umjesto tri od sada trajati puna četiri mjeseca prije odluke koji su od timova zaslužili investiciju, a ponovo se radi o mogućnosti dobivanja početne investicije do 10.000 funti.

Podsjetimo da se mogućnost investicije u ZIP startupe otvorila zahvaljujući uspješno provedenoj “equity crowdfunding” kampanji na platformi Seedrs.com. Sredinom prošle godine je 190 individualnih investitora prikupilo 68.700 funti, odnosno 660.000 kuna. Timovi 6. ZIP generacije, SnapTap, Thorium A+ i Tutotod već su osigurali investicije od tih sredstava.

U četiri mjeseca timovi će proći kroz intenzivan edukacijski program uz potporu vrhunskih domaćih i međunarodnih stručnjaka i mentora. Mnogi od njih su i sami izgradili ili investirali u uspješne startup projekte te sada svoje iskustvo nesebično dijele sa ZIP timovima.

Prijave se primaju od danas  do 01.03.2015., dok je očekivani početak programa nove, 7. generacija startupa početkom ožujka.
POSLOVNI.HR
10.2.2015. 9:14 Poslovni.hr
narudzba